Matemàtiques, per a què?

  • Què et sembla la frase que diu Pascal: “Lo que es un problema es que los matemáticos malgasten su vida en tonterías que no tienen aplicación práctica”. Hi estàs d’acord? Creus que les matemàtiques són tonteries que no tenen aplicació pràctica? Posa 3 exemples d’aplicació de les matemàtiques en la vida real. Pots ajudar-te de la noticia que tens penjada al moodle.

No, no hi estem d’acord. Les matemàtiques tenen moltes aplicacions pràctiques. Aquí us en posem 3 exemples:

Exemple 1: Als jocs de probabilitat les matemàtiques conten molt. Calculant pots guanyar, si ho saps fer bé. Per exemple el Poker és un joc de probabilitat, depenent de les teves cartes y de les de la taula, pots “saber” les dels altres.

Taula de resultats del Poker

 

Exemple 2: Les matemàtiques ens serveixen per torbar la millor manera de fer les coses. Per exemple “el problema del viatjant” consisteix en trobar el recorregut que generi les mínimes despeses a un viatjant que ha d’oferir els seus productes a 25 ciutats, tenint en compte que en cada recorregut d’una ciutat a una altra genera unes despeses.

Aquest mateix problema l’estan calculant màquines a dia d’avui, però enlloc de calcular-ho amb 25 ciutats ho fan amb 50.

El problema del viatjant

 

Exemple 3: Quan una fàbrica de roba ha de fabricar peces de roba ha de mesurar el contorn del pit, la distància entre les espatlles i l’allargada del tronc segons les talles.

Aquest és un exemple de les mesures
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s